top of page

Gemeentelijk Zacht Mobiliteits Netwerk

  • Facebook
  • Instagram
logo-minisite.png

 

Sinds 2015 werkt de gemeente Jemeppe aan de aanleg van een "Zacht Mobiliteitsnetwerk" op haar grondgebied. Het is bedoeld om de dagelijkse mobiliteit van voetgangers te bevorderen en wil de bewoners in staat stellen van de ene plaats naar de andere in de gemeente te lopen dankzij gemarkeerde routes, die soms onbekende paden en steegjes nemen. De bedoeling van dit netwerk is vooral utilitair maar kan natuurlijk ook worden gebruikt voor vrijetijdsmobiliteit (gezinswandeling of joggen, enz.).

Gemaakt met de hulp van de vereniging "Tous à pied" (voorheen "Sentiers.be"), mobiliseerde dit project de administratie en de burgers om een inventaris op te maken van bestaande paden en steegjes, een reeks "belangrijke locaties" van het dagelijks leven te definiëren (het stadhuis, de dorpspleinen, de sporthal , het Atheneum, de Espace de l'Homme de Spy, de stations, enz.), en nadenken over hoe deze centra met elkaar kunnen verbinden, waarbij voorrang wordt gegeven aan kleine wegen.

Op basis van deze overwegingen bezorgde “Tous à pied” de administratie een markeringsplan, waardoor de Technische Dienst een reeks specifieke markeringen kon aanbrengen. Dit werk nadert nu zijn voltooiing. De laatste stap is om dit netwerk bekend te maken, via een reeks panelen die het algemene plan tonen. Deze panelen zullen worden geïnstalleerd op het centrale plein van elk van de 8 dorpen van de gemeente. 

Wil je Jemeppe op een andere manier ontdekken? Naar je sneakers, nu! Onze paden en steegjes wachten op jou

Download hier de plattegrond!

bottom of page