top of page

De grot van Spy

  • Facebook
  • Instagram
Sans-titre-1.jpg
e93ec9e8-7bf7-4cec-8ad3-c1f7bb5f6c17.png

 

De grot werd meer dan 300 miljoen jaar geleden uitgehold in de carbonische kalksteen en steekt uit over de vallei van Orneau. Ze werd verschillende keren grondig onderzocht en zijn korte galerijen, ontdaan van hun inhoud, geven vandaag de dag enkel nog onderdak aan wandelaars.

 

In het bos van la Betche al Rotche zijn er verschillende wandelpaden die een aangename ontspanning bieden. Op de site vindt men een interessante biodiversiteit, tussen rotsachtige kalkmilieus op de flank van de heuvel en vochtige zones achter in de vallei en dat alles te midden van een prachtig bos.

 

Toegang :

 

De geklasseerde site van de grot van Spy kan vrij bezocht worden. U geraakt er te voet, vanaf het Espace de l’Homme de Spy via een pad dat langs de Orneau loopt (zie hieronder), of vanaf de parking die zich bevindt op het einde van het wegje dat het verlengde is van de rue du Pajot in Spy (ongelijke weg, heel moeilijk toegankelijk voor bussen door de bomen erlangs).

In het bos gelieve op de paden te blijven.
Opgelet! Deze paden kunnen erg modderig zijn. De toegang via het pad langs de Orneau kan soms onbegaanbaar zijn tijdens periodes van hevige regen (overstroming van de zone onder de spoorweg). De site is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

bottom of page