top of page

Jemeppe-sur-Sambre

  • Facebook
  • Instagram
logo-minisite.png

 

Gelegen in het hart van de gemeente waaraan het zijn naam heeft gegeven, is het dorp Jemeppe-sur-Sambre representatief voor de verschillende facetten van de streek, tussen landbouw en industrie, rijke sporen van het verleden en de moderniteit. In het hart van het dorp maken het gemeentelijke plein en de fontein, grenzend aan de Saint-Martin-kerk, deel uit van de symbolische plaatsen van het dagelijkse leven van de inwoners. Naast zetel van het gemeentebestuur, is het dorp ook een essentieel punt van lokale dynamiek met vele evenementen het hele jaar door: sportbijeenkomsten, festiviteiten of culturele evenementen.

Het industriële gezicht wordt vooral gekenmerkt door de fabriek van Inovyn (voorheen Solvay), een vlaggenschip van de chemische industrie en een site van historisch belang en daarnaast één van de belangrijkste leveranciers van werkgelegenheid in de regio.

Op de hoogten biedt het dorp een veel landelijker karakter, met rustige en groene buurten die het omringende landschap domineren en een prachtig uitzicht bieden op de Orneau-vallei en zijn omgeving. De landbouw ontwikkelt er zich dynamisch, met een aanbod dat steeds meer gericht is op de korte keten en exploitaties met een steeds uitgesprokener ecologische insteek

.

bottom of page