top of page

Balâtre

  • Facebook
  • Instagram
logo-minisite.png

 

Het dorp Balâtre, doorkruist door de Ligne, is representatief voor het landelijke gezicht van de gemeente, met de charme van zijn velden, boerderijen en oude stenen huizen. De rust van de straten en het landelijke karakter maken het een bevoorrechte plek om te wandelen in alle seizoenen.

Interessante architecturale elementen

De kasteelhoeve, die uitkijkt over de vallei van Grand-Vaux, getuigt van de middeleeuwen die veel sporen nalieten in het dorp ten tijde van de conflicten tussen het graafschap Namen en het hertogdom Brabant. Dit imposante versterkte complex in kalksteen ontwikkelde zich in een vierhoek vanuit een middeleeuwse donjon. De enorme schuur dateert uit de 17e eeuw.

 

Een vierkante toren kijkt uit over het mooie dorpsplein, waar de Sainte-Aldegonde-kerk staat, gebouwd in 1833 na de fusie van de parochies van Sainte-Aldegonde en Saint-Martin. De ruïnes van de primitieve kerk, die dateert uit de late middeleeuwen, werden aan het licht gebracht tijdens recente archeologische opgravingen, rue du Trou, niet ver van de oude pastorij

.

bottom of page